Die loop van die Dinge - Plessis, L. J. du (Koers, 1958)
Seker ’n vyftien jaar gelede het ek ’n rubriek in Koers onder bostaande hoof afgesluit met die versugting: „Laat die dooies hulle eie dooies begrawe!” Dit was toe die Nasionale Party sy onvrugbare stryd teen die Ossewabrandwag ten top gevoer het. Sedertdien is daardie stryd op ’n manier bygelê met hoogs heilsame gevolge.