Antropologiese wetenskappe en die beeld van God - Stoker, H. G. (Koers, 1958)
Die volgende gedagtes skryf ek neer na aanleiding van die belangrike teologiese studie van prof. dr. G. C. Berkouwer “De Mens en het Beeld van God.”') Van wysgerige kan het hierdie tema al vir jare my belangstelling geniet, veral die vraag of nie die onderskeie wetenskappe aangaande die mens") in hul betrokke grondidee die ,,beeld van God” tot sy reg behoort te laat kom nie aan die een kant in wissel werkingmet die teologie, en aan die ander kant volgens wat in hul betrokke velde van ondersoek geopenbaar is.