Natuurwetenskap aan die P.U vir C.H.O - Rooy, J. Van (Koers, 1958)
Grondlegger van die onderrig van die natuurwetenskappe aan die P.U. vir C.H.O. was wyle prof. A. P. C. Duvenage in die dae toe hier nog geen sprake van ’n universiteit of ’n universiteitskollege was nie. Hy was professor aan die literariese departement van die Teologiese Skool te Potchefstroom en moes instaan vir Wiskunde, Toegepaste Wiskunde en Fisika.