Afrika en die Suid-Afrikaanse Handel - Viljoen, D. J. (Koers, 1958)
Dit word dikwels beweer dat Afrika, veral die gebied ten suide van die Sahara, die natuurlike afsetgebied vir die handelsware van die Unie van Suid-Afrika vorm. En tog is daar tot onlangs min pogings van owerheidsweë en deur die private handel gedoen om hierdie gebied deeglik te eksploiteer.