Calyn se betekenis vir die westerse kultuur ontwikkeling in die algemeen - Plessis, L. J. du (Koers, 1959)
Tevore is vanjaar na aanleidingvan die Calvynjubileum in Koers reeds aandag geskenk aan die betekenis van Calvyn veral vir Teologie en Kerk. In hierdie artikel sal ’n meer algemene beskouing aan sy kultuurhistoriese betekenis gewy word.