Quo Vadis, opvoeder? - Schutte, B. C. S. (Koers, 1959)
Na ’n afwesigheid van ses maande in Europa, waar mens die geleentheid gehad het om intiem kennis te maak met die opvoedings- en onderwys probleme van ander lande, voel mens huiweriger as ooit om iets oor ons eie te sê. Hoeveel mens daar ook geleer het, een ding besef jy terdeë: geen een daar van kan huid en haar hier na ons toe oorgeplant word nie.