Enkele aspekte van bakteriologiese navorsing - Eeden, D. van (Koers, 1960)
Wanneer die mens die een of andervan die haas onbekende aantal bakteriese besmettings opdoen, is dit noodsaaklik dat die spesifieke siekteverwekkende bakterie so gou moontlik geïdentifiseer sal word ten einde met ’n minimum tydverlies die nodige geneeskundige behandeling te kan toepas.