Reformasie: Goddelike soewereiniteit en menslike verantwoordelikheid - Walt, S. P. van der (Koers, 1960)
Ons moet inleidend stel dat ons hier te doen het met 'n grootse misterie en dat dit vir ons gedagtes ’n beperking inhou. Hoe kan ons die almagtige God se soewereiniteit begryp? Hoe kan ons dit rym, dit in verhoudingstel tot menslike verantwoordelikheid? Ons kan tog alleen in verhoudinge enverbande spreek.