Afrika die Onbekende: Die Federasie van Rhodesie Njassaland (I) - Merwe, J. S. van der (Koers, 1960)
Die grondgebied van die Federasie van Rhodesië en Njassaland strek oor 14° 15’ in ’n N.-S.-rigting (vanaf22“ 30’ S. to t 8° 15’ S.) en ongeveervanaf 22° 0 to t 36° 0. Dit verteenwoordig afstande in albei gevalle van tussen 900 en 1000 myl.