Die Staatkundig-administratiewe ontwikkeling van die Sentraal-Afrikaanse Federasie - Snyman, G. H. J. (Koers, 1960)
Daar hoef skynbaar geen twyfel daaroor te wees dat die Britse beleid beweeg in die rigting van die skepping van selfregerende Afrikastate, met lidmaatskap binne die Gemenebes, waar moontlik. In breë trekke het hierdie ontwikkelingsmoontlikheid, waarvan Ghana reeds die toppunt bereik het, dusver ’n neiging getoon om deur sekere fases te gaan.