Eenheid en verskeidenheid in Afrika - Coetzee, J. H. (Koers, 1962)
Afrika-leiers wat die vasteland wil verenig, moet op drie doelwitte afstuur, t.w. ekononiiese beplanning op ’n vastelandse grondslag, die stigting van ’n gesamentlike militêre bevel en die aanvaarding van ’n gesamentlike buitelandse beleid. Dit was die advies van pres. Nkrumah aan sy Parlement op die vooraand van die Lagoskonferensie teen die einde van Januarie 1962.