Vryheid en gebondenheid in die natuur- wetenskaplike navo rsing - Gerritsma, K. W. (Koers, 1965)
In ons tyd waarin vryheid dikwels die betekenis van onge- bondenheid aan enige norm beteken en waarin die beoefening van die natuurwetenskappe so ’n hoë vlug geneem het, is dit noodsaaklik om oor die probleme van vryheid en gebonden heid nader te besin, in die algemeen op die terrein van die wetenskappe, maar dan in die besonder op die terrein van die natuurwetenskaplike navorsing.