Die invloed van die onderwys op ons suid-afrikaanse beskawingspatroon - Kotzee, A. L. (Koers, 1966)
As ek, uit 'n wetenskaplike oogpunt gesien, reg aan hierdie lesing moet laat geskied, sou hierdie lesing hoofsaaklik drie komponente moet hê, naamlik: wat word alles ingesluit in ons beskawingspatroon, wat is die doel en wese van die onder wys en daarna sou ons dan kon aantoon wat die invloed van die onderwys gedurende ons geskiedenis op ons beskawings patroon was.