Die probleem van die versnellende verandering in die wêreld - Rousseau, P. E. (Koers, 1966)
Die versnelling waaraan tegnologiese vordering in ons tyd onderhewig is, bring sulke ingrypende veranderings mee dat die aanpassing by daardie veranderings en die noodsaaklik- heid om die implikasies van die veranderings te interpreteer, een van die belangrikste verantwoordelikhede van ons tydvak word. Soos 'n Amerikaanse skrywer dit stel — ,,Everything nailed down is coming loose”.