Die optrede van die kommunistiese moondhede met betrekking tot afrika - Coetzee, J. H. (Koers, 1968)
Aanvanklik twee verduidelikende opmerkings oor die onderwerp. Die bewoording kommunistiese moondhede word met opset gebruik, soos later sal blyk, omdat dit m.i. om méér as 'n blote optrede van en om die verbreiding van die kommunisme as ideologie gaan. Ter wille van ’n noodsaaklike beperking word die fokus hoofsaaklik gerig op die twee leidende kommunistiese moondhede, Rusland en China.