Die implikasies van artikel 2 (1 ) (a) van die wet op die nasionale onderwysbeleid, 1967 - Bekker, J. (Koers, 1969)
Op 31 Maart 1967 is die veelbesproke Wet op die Nasionale Onderwysbeleid, 1967 gepromulgeer. Daar is ’n raamwerk van tien beginsels neergelê wat onder meer handel oor sake soos Christelike karakter, nasionale karakter, moedertaalonderwys, die plek van die ouergemeenskap, vry onderwys, koordinasie op nasionale grondslag van leerplanne en kursusse, ens.