Die wet insake die aanvang van die nasionalisering van onderwysersopleiding - Preller, S. J. (Koers, 1969)
Dit gaan hier om die Wysigingswet op die Nasionale Onderwysbeleid, Wet 73 van 1969, wat beskou kan word as die aanvang van die nasionalisering van onderwysersopleiding in die Republiek. Om hierdie wet in perspektief te plaas is dit nodig om die geskiedkundige agtergrond daarvan kortliks te skets, die inhoud van die wet in oënskou te neem, en die wet kortliks te beoordeel.