Die wortels en kenmerke van die tradisionele Afrikaanse lewenstyl - Coetzee, A. (Koers, 1970)
In ons tydsgewrig kan dit moontlik vreemd opklink om by 'n akademiese fees te begin met ’n verwysing na ’n Bybelwoord, maar hier, vandág, waar ons die honderdste bestaansja a r feestelik gedenk van 'n hoëronderwysinrigting wat onbevange in sy naamvaandel die stempel „Christelik” dra, sal dit niemand verbaas as ek my reiaas vanmore plaas onder ’n Bybelteks nie: Matt. 7:16 — ... ’n Mens pluk tog nie druiwe van dorings of vye van distels nie? Matt. 12:33 — Julie moet of die boom goed maak en sy vrugte goed, of julle moet die boom sleg maak en sy vrugte sleg; want aan sy vrugte word die boom geken.