Normatiwiteit versus neutraliteit in die kommunikasiewetenskappe - Pienaar, G. J. (Koers, 1974)
Die tema waaroor ek vandag met u moet spreek, is in die ware wese van die kommunikasiewetenskappe baie moeilik en wel omdat die twee begrippe, normatiwiteit en neutraliteit, in die eerste plaas bitter moeilik omskryfbaar is en in die tweede plaas in kommunikatiewe verband met mekaar vervleg is. In die opset van die kommunikasiewetenskap word daardie normatiwiteit wat ek met die oog op hierdie referaat moet beklemtoon, naamlik tot groot hoogte bepaal deur die mate waarin die kommunikator „neutraal” kan wees.