Die veelsydigheid van totius as wetenskaplike - Venter, Hertzog (Koers, 1977)
Die taak wat die Redaksie van Koers my gestel het, naamlik om ’n beeld te gee van prof. J.D. du Toit se veelsydigheid as weten- skaplike, is baie vleiend, maar ek betwyfel dit of een enkele sterf- ling, al het hy ook met watter oorgawe ál sy werke noukeurig deurgelees — deurgewerk selfs —, daaroor ’n oordeel kan vel en ’n samevatting kan gee.