Op weg na ’n Christelikke argeologiese wetenskap - Booyens, J. H. (Koers, 1979)
Argeologie kan omskryf word as die studie van die menslike verlede soos dit op direkte en indirekte wyse weerspieel word in oorblyfsels van kultuurskeppinge en -aktiwiteite. Die veld van ondersoek van argeologie is egter nie slegs beperk tot die verre verlede nie, maar strek in beginsel oor die hele tydsduur van waameembare menslike aktiwiteit. Argeoloe onderskei dikwels hiervolgens tussen prehistoriese, protohistoriese en historiese argeologie). Die sentrale onderskeidende faktor is die aan- of afwesigheid van skrif. ’n Ander sienwyse is dat daar net tussen primêre en sekondêre prehistorie, onderskei moet word).