Knyha Psalmiv u novomu perekladi, psalmy 1-40 = The Book of Psalms in a New Ukrainian Translation, Psalms 1-40 - Colin, Dmytro (Bogoslovs'ki rozdymi, 2021)
Knyha PsalmivKnyha Psalmiv je zbirnykom duchovnoi͏̈ poezii͏̈, tvory jakoi͏̈ vykorystovuvalysja jak dlja zahalʹnoho bohoslužinnja, tak i dlja osobystoi͏̈ molytvy. U chrystyjansʹkij tradycii͏̈ ci poetyčni tvory vidomi pid hrecʹkoju nazvoju «psalmy» (ψαλμοί), ščo pochodytʹ vid dijeslovapsallo (ψάλλω) - «hraty na strunnych muzyčnych instrumentach». Zvyčna hrecʹka nazva knyhy «Psalmy» je perekladom z davnʹojevrejsʹkoi͏̈ nazvy Tehillim, tobto «chvalinnja».