Mižnarodna bohoslovsʹka konferencija «Eschatolohična spilʹnota: vira, služinnja i proroče svidčennja cerkvy v minlyvomu sviti» - Kondor, Tymofij (Bogoslovs'ki rozdymi, 2020)
5 žovtnja 2020 roku vidbulasja mižnarodna bohoslovsʹka onlajn-konferencija «Eschatolohična spilʹnota: vira, služinnja i proroče svidčennja cerkvy v minlyvomu sviti». Orhanizatoramy konferencii͏̈ vystupyly Jevropejsʹka baptystsʹka federacija, Schidnojevropejsʹkyj instytut teolohii͏̈, Spivtovarystvo jevropejsʹkych jevanhelʹsʹkych teolohiv, Odesʹka bohoslovsʹka seminarija JECHB, Koledž Sperdžena, Anabaptystsʹka menonitsʹka mereža.Orhanizovujučy konferenciju, i͏̈i͏̈ iniciatory peresliduvav dvi cili. Jak zaznačyv dyrektor Schidnojevropejsʹkoho instytutu teolohii͏̈ Roman Solovij, nasampered, orhkomitet prahnuv dolučyty jakomoha šyrše kolo chrystyjan do bohoslovsʹkoi͏̈ dyskusii͏̈ pro buttja cerkvy, osmyslenoi͏̈ jak spilʹnota virujučych, dlja jakych prychid Chrysta je vyrišalʹnoju eschatolohičnoju podijeju; obhovoryty vyklyky dlja bohoslovsʹkoi͏̈ osvity v umovach radykalʹnych transformacij form socialʹnoi͏̈ vzajemodii͏̈ ta pošuku osvitnich stratehij dlja postindustrialʹnoho svitu. Ne menš važlyvoju metoju konferencii͏̈ bulo vidznačennja simdesjatylittja Serhija Viktorovyča Sannikova, vydatnoho jevanhelʹsʹkoho bohoslova ta istoryka.