Obhovorennja knyhy Dž. Serlja «Bohoslov’ja u postchrystyjansʹkomu sviti» - Solovij, Roman (Bogoslovs'ki rozdymi, 2020)
U knyzi "Bohoslov’ja u postchrystyjansʹkomu sviti" Džošua Serlʹ dokladno vyslovljuje svij pohljad na te, jak maje zminytysja chrystyjansʹkyj ruch u sučasnu postmodernu dobu, koly tak zvanyj «chrystyjansʹkyj svit» (anhl. Christendom) uže bezpovorotno stav nadbannjam mynuloho. Zokrema, Džošua Serlʹ hovorytʹ pro totalʹnu kryzu «instytucijnoi͏̈ cerkvy» i vvažaje, ščo majbutnje naležytʹ «cerkvi bez stin», jaka ne prahne buty vidokremlenoju vid suspilʹstva hrupoju «obranych», a dije u sviti zarady peretvorennja vsʹoho suspilʹstva syloju Svjatoho Ducha, tym samym utiljujučy j nablyžajučy pryšestja Carstva Božoho na zemli. Vidpovidno same Carstvo Bože, a ne cerkva i ne «pravylʹne včennja», maje buty osereddjam onovlenoho bohoslov’ja u novomu «postchrystyjansʹkomu sviti».