Proust og Dostojevskij - Grande, Per Bjørnar (Vinduet, 2001)
Jeg kunne godt tenkt meg å få avgjort dette, i hvert fall overfor meg selv, nå, en gang for alle, hva som er den beste romanen i verden, uten å måtte finne de objektive kriteriene på hva som er verdens beste roman, skriver Per Bjørnar Grande.