René Girard, Scapegoating at Çatalhöyük - notatki z wykładu - Dubasiewicz, Małgorzata (Rocznik antropologii historii, 2013)
Tekst stanowi omówienie wykładu René Girarda pt. Scapegoating at Çatalhöyük wygłoszonego na konferencji naukowej, mającej miejsce w dniu 20 czerwca 2008 roku, a poświęconej odkryciom w Çatalhöyük.