Die drie Afrikaanse Kerke - 'n kontemporêre uitdaging - Van der Watt, P. B. (Verbum et ecclesia, 1981)
Vanaf die volksplanting in 1652 vir meer as tweehonderd jaar sou daar net één kerk onder die Hollands- en later die Afrikaanssprekende deel van die Suid-Afrikaanse bevoIking wees. Net na die helfte van die negentiende eeu verskyn daar egter 'n diversiteit op die Afrikaner se kerklike kaart: daar bestaan voortaan drie Afrikaanse kerke te wete, die Nederduitse Gereformeerde Kerk, die Nederduitsch Hervormde Kerk van Afrika en die Gereformeerde Kerk in Suid-Afrika.