Rûah/gees in die Ou Testament - Vosloo, W. (Verbum et ecclesia, 1983)
Die woord "rûah" kom byna 400 keer in die Ou Testament voor. In 'n groot aantal gevalle het dit niks met "gees" of "Gees" te doen nie en dikwels is dit moeilik om presies te bepaal wat met "Gees/gees" bedoel word. Hieruit blyk reeds dat die betekenis-aanwending in verskillende kategorieë verdeel kan word.