Oriënterende opmerkings oor Artikel 36 van die Nederlandse Geloofsbelydenis - Strauss, S. A. (Verbum et ecclesia, 1985)
Sedert 1966 verskyn die moontlike wysiging van Artikel 36 van die Nederlandse Geloofsbelydenis aanhoudend op die agenda van die Algemene Sinode van die Nederduitse Gereformeerde Kerk. Hoe dit daar gekom het en wat in die afgelope byna twee dekades daaraan gedoen is, kan kortliks soos volg weergegee word: