Vernuwing in kategese en jeugarbeid - Nel, Marius (Verbum et ecclesia, 1985)
Die stelling dat vernuwing in die kategese vernuwing in die gemeente meebring, is slegs gedeeltelik waar. Kategese op sigself alleen en beter kategese op sigself alleen is nie die enigste "waarborg" vir kerkvernuwing nie. "Dienst toon tereg aan dat hierdie 'hooggespanne verwagting' van die sestiger jare, nl. dat kategese op sigself kerkhervorming waarborg, intussen grootliks tot nugterheid getemper is.