Rituele verbinding op scholen: Kansen en aandachtspunten voor geestelijk verzorgers - Wojtkowiak, Joanna (Handelingen, 2025)
Op welke manieren kunnen rituelen verbindend werken in openbare scholen in het voortgezet onderwijs? In dit artikel presenteren wij de uitkomsten van een verkennend, kwalitatief onderzoek naar nieuwe rituelen. In de plurale samenleving kunnen vragen ontstaan hoe een schoolgemeenschap gevormd en versterkt kan worden door rituelen. Geestelijk verzorgers kunnen als zingevingsexperts een educatieve en adviserende rol spelen voor openbare scholen die behoefte hebben aan meer rituele sensitiviteit.