Om de oude wereldzee - Kuyper, Abraham (Van Holkema & Warendorf, 1907)
I. Het Aziatisch gevaar. Rumenie. Rusland. De Zigeuners. Het Joodsche probleem. Constantinopel. Klein Azie. Syrie. Het Heilige Land.--II. Het raadsel van den Islam. Het land der Pharao's. Soedan. De Hellenen. Sicilie. Het protectoraat van Tunis. De Algerijnsche kolonie. Marokko. Spanje. Portugal.