L' arquitectura romanica a Catalunya - Falguera, Antonio de (Institut d'Estudis Catalans: Secció històrico-arqueologica, 1909)
Vol1. Precedents: L'arquitectura romana; L'arquitectura cristiana preromanica.- Vol.2. L'arquitectura romanica fins a les darreries del segle XI.- Vol.3. Els segles XII y XIII.