Evangelia apocrypha;: adhibitis plurimis codicibus graecis et latinis maximam partem nunc primum consultis atque ineditorum copia insignibus - Tischendorf, Konstantin von (H. Mendelssohn, 1876)
Prolegomena -- Protevangelium Iacobi -- Pseudo-Matthaei evangelium -- De nativitate Mariae -- Historia Iosephi fabri lignarii -- Evangelium Thomae graece A -- Evangelium Thomae graece B -- Evangelium Thomae latinum -- Evangelium infantiae salvatoris arabicum -- Acta Pilati -- Gesta Pilati -- Evangelii Nicodemi pars altera sive descensus Christi ad inferos -- Anaphora Pilati -- Paradosis Pilati -- Mors Pilati que Iesum condemnavit -- Narratio Iosephi -- Incipit vindicta salvatoris.