[Articles from the Dutch magazine "De Gids", 1891] (George Puchinger Collection., 1891)
[1]. Tweeërlei letterkundige kritiek : Potgieter en Huet / H.J. Polak -- [2]. Nieuwe duitsche tooneelschrijfkunst / L. Simons Mz. -- [3]. Max Müller als Gifford-lecturer / P.D. Chantepie de Saussaye -- [4]. De schuttersmaaltijd van Bartholomeus van der Helst / Johs. Dyserinck -- [5]. Een blijspel van Graaf Leo Tolstoi / J.H. Hooijer -- [6]. Cobet's briefwisseling / H.J. Polak -- [7]. De grenzen over! / Wilkama -- [8]. De zeven tegen Thebe : treurspel van Aeschylos, vertaald in de versmaat van het oorspronkelijke / L.A.J. Burgersdijk -- [9]. Eene nieuwe theorie over den oorsprong der offers / L. Simons Mz. -- [10]. Dwaallichten / H.J. Polak -- [11]. Een reisje naar de zuidkunst van de Preanger / J.F. van Bemmelen.