Christelijk geloof en maatschappijkritiek: evangelie, Marx, Marcuse, Baudrillard, Girard - Bladel, Louis van (De Nederlandsche Boekhandel, 1980)
De R.K.-hoogleraar in de filosofie vergelijkt de visies van Marx, Marcuse, Baudrillard met de evangelische visie van Girard