Karl Barth og erfaringens plass i teologien = The Place of Experience in the Theology of Karl Barth - Rasmussen, Filip (Teologisk tidsskrift, 2024)
Det sies ofte, særlig i en norsk kontekst, at Karl Barth ikke fant noen plass for erfaringen i teologien. Denne artikkelen argumenterer derimot for at Barth ikke er kritisk til erfaring som sådan, men bare til "umiddelbar erfaring", det vil si en form for erfaring som går forut for og ikke fullstendig kan formidles gjennom språk og refleksjon. Artikkelen argumenterer videre for at Barth ikke har noen problemer med to vanlige forståelser av erfaringens plass i teologien: Han har ingen problemer med at dogmatikken må ta hensyn til menneskelig kunnskap som sådan og menneskets egen samvittighet, og han mener at det nettopp er i den praktiske anvendelsen av dogmatikken i vår erfarte verden at dogmatikken finner sin berettigelse.