Homiletisch taalgebruik bij Oepke Noordmans: Met gebruik van Kunstmatige Intelligentie en Grounded Theory - Vries, Dirk Sierd de (Handelingen, 2023)
De keuze voor een opleiding in de theologie, zeker waar die neigt uit te lopen op het predikantschap, vraagt enige voorbereiding. Niet zelden komt het dus voor dat er wordt gesproken van een late roeping. Zo’n late roeping brengt met zich mee dat de student de voorbereiding op het ambt moet combineren met een leven dat al loopt, min of meer. Zo ook in mijn geval. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de ICT, een snelle sector, werd de overstap gemaakt naar de trage sfeer van de kerk. Een theologisch thuis vond ik, zeker in de laatste jaren van de studie, in het werk van theoloog Oepke Noordmans. Bij hem meende ik enige culturele verwantschap te ervaren, als mede-Fries, maar het was zijn intuïtieve manier van theologie bedrijven die de zaak beklonk.