De Kerk van Almachtige God, een introductie - Introvigne, Massimo (The journal of CESNUR, 2019)
De Kerk van Almachtige God is tegenwoordig de grootste nieuwe religieuze beweging in China. In het Westen is de beweging nog betrekkelijk onbekend. Studie ernaar wordt veelal gecompliceerd door onjuiste, door de Chinese autoriteiten gepropageerde informatie. De overheid in China heeft de beweging in 1995 verboden en sindsdien vervolgd, zonder zich hierbij door het Westen te laten critiseren. Deze studie reconstrueert de geschiedenis van De Kerk van Almachtige God, belicht de belangrijkste controverses rondom de beweging en eindigt met vier korte getuigenissen.