CHRISTI KREUZIGUNG AM 14. NISAN - Schoch, Karl (Biblica, 1928)
Assensu ab auctore praestito (Bibl. 7 [1926] 296) sententiae Gerhardt, iuxta quam 15 Nisan 30 A. D. in feriam sextam incidit, retracta to eaque sententia solidis argumentis refutata, inquisitio fit astronómica ad determinandam diem Christi mortis. Cum vero, statuta neomenia iudaica mensis Nisan annorum 28-34, appareat feriam sextam bis tantum (30 et 33) = 14 Nisan, semel tantum (34) = 15 Nisan, concluditur Christum crucifixum esse die 14 Nisan i. e. vigilia Paschatis, ut S. Iohannes innuere videtur, et probabilissime 30 A. D. 7 Aprilis.