Unheard Music: Plato's Number, Music and Gender - Underwood, Barbara (Proeven van vrouwenstudies theologie ; deel VI, 2000)
In ' Unheard Music: Plato's Number, Music and Gender' onderzoekt Underwood het machtssysteem dat aan de basis ligt van de muziektheorie. Door inzichten van feministische musicologen en feministische theologische methoden met elkaar in verband te brengen toont zij aan hoe muziek verwoord wordt in een theologisch en filosofisch discours, vervlochten met een genderdiscours dat voorrang geeft aan een mannelijke symboliek. Underwood verwijst naar ander feministisch onderzoek van dit machtssysteem, geeft de historische achtergrond weer van muziektheoretische uitgangspunten, en laat met voorbeelden zien hoe het filosofische gedachtegoed met betrekking tot de getallensymboliek de westerse muziek beïnvloed heeft. Haar onderzoek van Plato's invloed op de muziektheorie doet haar besluiten dat westerse muziek een structuur vertoont die niet genderneutraal is, maar opgebouwd is ten koste van vrouwen.