Holokavst v izobraževanju: izločitev Dnevnika Ane Frank iz učnega načrta za slovenščino (2019) = Holocaust in Education – Culling The Diary of Anne Frank from the Curriculum for Slovene Language (2019) - Blažić, Milena Mileva (Edinost in dialog, 2022)
V članku je predstavljena tema holokavsta v učnih načrtih za slovenščino v treh družbenih sistemih (1984, 1998, 2019). Na podlagi literarne analize pisanja otrok (dnevniki, pesmarice in spominske knjige) v času holokavsta je posebna pozornost posvečena Dnevniku Ane Frank, ki ga je pisala trinajstletna Anne Frank (1942–1944). Dnevnik Ane Frank je od leta 2009 na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine ob Svetem pismu in Grimmovih pravljicah. V sklepu je podano mnenje, da je zaradi vsega navedenega izločitev Dnevnika Ane Frank iz učnega načrta za slovenščino (2018/2019) nesprejemljiva.