Ahmed İbn Hanbel’in Müsned’inde Yönetici Ve Toplum - Yermakkov, Dmitri Vladimiroviç (Dinî araştırmalar, 2014)
Bu makalede İbni Hanbel’in İslam toplumu ve yöneticisinin karşılıklı ilişkisi konusundaki tutumunun Müsned’deki izdüşümleri ele alınmıştır. Ele alınmış olan hadisler, Wensinck’in Concordance ve A Handbook adlı eserlerindeki "İmam", "Halife", "Emir" ve "Sultan" gibi kelimeler taranmak suretiyle Müsned’de bu kelimelerin geçtiği hadisler arasından seçilmiştir. Basit bir tarama göstermiştir ki, otorite kabul edilen yirmi hadis derlemesinde yer alan ve bu terimleri içeren 64 hadisin 34’ü Müsned’te yer almaktadır. Diğer hadis külliyatında benzer tipteki hadislerin sayısı ortalama 15’tir ve bu durum Müsned’i diğerlerinden ayırmaktadır