Kuruluşundan Günümüze Türkiye Dinler Tarihi Derneği ve Dinler Tarihi Bilimine Katkıları - Ünal, Asife (Dinî araştırmalar, 2011)
Türkiye Dinler Tarihi Derneği(TÜDTAD), 1994’de Ankara’da kurulusundan itibaren önemli bilimsel faaliyetler ve yayınlar yapan bir dernektir. Türkiye Dinler Tarihi Derneği, Uluslararası Dinler Tarihi Derneği(IAHR) ve Avrupa Din Bilimleri Derneği(EASR) üyesidir. Bu çalısmanın amacı, TÜDTAD’ı kurulusundan günümü- ze bütün yönleriyle incelemektir. Böylece bu önemli bilimsel Dernek hakkında doğ- ru bilgilenmenin sağlanması hedeflenmektedir. Bu makalede; önce dünyada Dinler Tarihinin kurumlasma süreci ile Uluslararası Dinler Tarihi Derneği ve Avrupa Din Bilimleri Derneği ele alınacak; sonra da Türkiye’de Dinler Tarihi’nin kurumlasma süreci ve kurulusundan günümüze Türkiye Dinler Tarihi Derneği incelenecektir