Marmura’nın Tanrı’nın Tikelleri Bilmesi Problemindeki Düşüncelerinin Analizi ve Eleştirisi-II - Akkanat, Hasan (Dinî araştırmalar, 2009)
Bütün sistem düşünceleri gibi İslam felsefesi de mantık, fizik ve metafiziğiyle ayrılmaz bir bütündür. Bu bütünün herhangi bir parçasında saptanan problem, değişik bakış açılarına göre, onun diğer parçalarıyla da ele alınıp test edilmelidir. Marmura’nın sırf kendi çözümleme çabaları açısından baktığımız zaman, bütün iyi niyetimizle onun bunları ihmal ettiğini düşünüyoruz. Bu çalışma Tanrı’nın tikelleri bilmesi probleminde Marmura’nın fikirlerinin analizini içermektedir.