Fahreddin Razi'nin Çeşitli Dinler İle İlgili Bilgi ve Görüşleri - Işik, Hidayet (Dinî araştırmalar, 2000)
Fahrettin Razi'nin hayatı ve eserleri incelendiğinde özellikle felsefi kelamcılığı ve tefsirciliğiyle öne çıkmış çok yönlü bir İslam bilgini olduğu görülmektedir. Dinler ve mitolojiler ile ilgili çok fazla malzeme kullanmış olan Razi, eserlerini kaleme alırken bunlardan en iyi şekilde istifade etme yoluna gitmiştir. Bu makale Razi’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdikten sonra özellikle onun dinler tarihçiliği hakkında malumat verip çeşitli dinlerle ilgili bilgi, görüş ve düşüncelerini ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu kapsamda dinler tarihiyle ilgili yazdığı eserleri, dinler tarihindeki metodu, dinlerle ilgili kullandığı kaynaklar ele alınmaktadır.