Kırgızistan'da Nevruz Kutlamaları - Erdem, Mustafa (Dinî araştırmalar, 1999)
Farsça yeni gün anlamına gelen Nevruz, eski ön Asya kavimlerinin yılbaşı ve bahar bayramının adıdır. Rumi takvimde Mart'ın 9'u, Miladi takvimde ise 21 Mart Nevruz günüdür. Türkler kendilerinde yaygın olan Nevruz adetini "Sultan Nevruz" olarak Orta Asya'dan beri bilmekte ve kullanmaktadırlar. Nevruzun Türklerde bilinen en önemli anlamı "İstiklal" (Ergenekon'dan Çıkış) olarak kabulüdür. Makale, Nevruzun anlamı ve özellikle Kırgızistan'daki Nevruz kutlamaları hakkında bilgi vermektedir.