Er dåpen nødvendig til frelse?: Om forholdet mellom dåpsforståelse og samtidskontekst - Alfsvåg, Knut (Teologisk tidsskrift, 2019)
Ifølge Den norske kirkes bekjennelse er dåpen nødvendig til frelse. En intervjuundersøkelse blant dem som har ansvar for trosopplæring i noen menigheter viser at det er stor enighet om dette i den forstand at ingen støtter en baptistisk problematisering av barnedåpen. Guds gave i dåpen oppfattes imidlertid av mange i materialet som bekreftende i større grad enn nyskapende. I lys av aktuell debatt om forholdet mellom dåpsteologi og samtidskontekst kan det være grunn til å spørre om det er noe vi har mistet.