Fonti Ricciane: opere edite ed inedite del P. Matteo Ricci S. J. (1552-1610) - Filograssi, G. (Gregorianum, 1951)
Brevis nota bibliographica exponit primum rationem generalem editionis nationalis omnium operum R. P. M. Ricci S. I. quam curat edendam R. P. P. D'Elia S. I. Postea agit de tribus voluminibus iam editis; indicat singulorum materiam et merita; offert denique, ex vita et apostolatu R. P. Ricci, quaedam specimina quibus modus suus vivendi et agendi apte illustratur et maxima utilitas totius operis abunde comprobatur.