De modalitate corredemptionis B. Mariae V - Seiler, Hermann (Gregorianum, 1947)
Praescindentes a facto, inquirimus in ipsam «modalitatem» Corredemptionis. Cum circa modum quo cooperatio Mariae locum habuerit fere sileant documenta Ecclesiae, alia via incedendum est et ratiociniis theologicis inquirendum quinam modi cooperationis sint possibiles et cui modo maior probabilitas competat. Primo citantur ipsi textus auctorum, antiquiorum et recentiorum, iuxta illam sententiam cui adhaerere videntur. In secunda parte articuli de ea sententia tractatur quae omnes ideas maioris momenti optime complecti ideoque maiore probatilitate gaudere videtur.